Iedereen kent iedereen binnen 6 stappen

En zo ligt de wereld binnen handbereik via social media. Henk Jan Geel van Bright Mind Media heeft tijdens de OKK-bijeenkomst op 20 april de OKK-leden meegenomen in de wereld van social media. De leden gingen naar huis met direct toepasbare en concrete tips. Voor de leden die niet bij deze bijeenkomst aanwezig waren, volgen hier enkele tips die Henk Jan met ons gedeeld heeft. 

  • De 1e indruk is belangrijk

Zorg dat je op de LinkedIn profiel een duidelijke samenvatting weergeeft van wat je voor anderen kunt betekenen. En geef  je contactgegevens duidelijk weer zodat als mensen geïnteresseerd zijn ze je ook makkelijk kunnen bereiken.

  • De 2e indruk is minstens zo belangrijk

Als je iemand uitnodigt om te linken via LinkedIn zorg dan voor een persoonlijk bericht. De kans is groter dat iemand ingaat op je uitnodiging en ook eerder iets voor je wil betekenen.

  • Wordt gevonden

Zorg dat de zoektermen in je samenvatting en profiel overeenkomen met op de termen waarop je gevonden wil worden.

  • Informeer je netwerk

Plaats updates op je pagina die je deelt met je netwerk zodat je weer op het netvlies komt van jouw contacten. Zorg voor updates die interessant zijn voor jouw doelgroep en die te maken hebben met jouw vakgebied. Deel niet te veel “ego” berichten. Verplaats je als zender in de ontvanger.

  • Wordt een kennisleider

Ga bloggen en laat aan je netwerk zien dat jij expert bent op jouw vakgebied.

Het onderhouden van social media kost tijd maar kan (als je het goed doet) ook zeker veel opleveren. Wil je meer weten over social media? Dan kun je uiteraard terecht bij Henk Jan Geel.